Etusivulle

Nimitekstitt

Tilauksen kulku

Kinnitysohjeet

Toimitusehdot

Yritys

Sivun alkuun

 

 

Kiinnitysohjeita

Käytämme hyviä uv-säteilyn hyvin kestäviä autoteippejä. Teipit kiinnittyvät hyvin puhtaille pinnoille, joten olisi tärkeää, että teipattava alue puhdistettaisiin esim. laimentamattomalla tuulilasinpesunesteellä. Ongelmia kiinnittymiseen voi tulla, jos pinta on käsitelty silikonipitoisella vahalla tai puupinta on käsitelty "rasvaiseksi". Nämä tilanteet ovat todella harvinaisia, joissa laatuluokan teippi ei pysy.

Veneen rekisterinumeron vaatimukset
Tunnukset on sijoitettava joko veneen kummallekin sivulle tai kannelle siten, että ne hyvin näkyvät veneen kummallekin puolelle. (numeroiden väri voi olla mikä tahansa, kunhan se erottuu veneen väristä riittävästi, jos ei käytetä erillistä taustaa (tunnuskilpiä). Kirjainten ja numeroiden on tunnuskilpiä (=tausta, joka poikkeaan veneen kyljen väristä) käytettäessä oltava mustat numerot valkoisella pohjalla ja veneen sivuille sijoitettuna että ne pitää hyvin veneen väristä.
Numeroiden korkeuden on oltava vähintään 7,5 cm ja viivaleveyden vähintään 1,5 cm, niiden välin vähintään 2 cm sekä kirjaimen ja numeron välin vähintään 4 cm.
Tunnuskilven (kun on erillinen valkoinen pohja) on oltava suorakaiteen muotoinen, vähintään 12 cm korkuinen ja ulottua vähintään 2,5 cm tunnuksen kummallekin puolelle. Lisätietoja

 

Kiinnitysohjeet
Puhdista alusta Sopivia puhdistusaineita on ikkunanpuhdistusaineet. Vähin on alueen pyyhkiminen voimakkaasti vaikka vain asianpesuaineella.
Esivalmistele tarrat Tarrat kannattaa ennen kiinnittämistä puhtaalla alustalla "mankeloida" vielä kertaalleen eli vedetään mielellään joustavalla lastalla tarran yli, jotta tarra kiinnittyy siirtotarraan. Vähin on kämmensyrjällä vetäminen.
Mittaa paikat varaa työkalut Mitä tarvitaan? Maalarinteippi on hyvä apu. Mitta ja mahdollisesti vesivaaka eli vatupassi, mattopuukko, sakset, viivotin, talouspaperia, vettä astianpesuainetta, mahdollisesti ruiskupullo, jossa astianpesuaineen ja veden sekoitusta.
1 Kiinnitä tarra alustavasti oikealle paikalleen siirtoteipistä yläreunastaan. Nyt on vielä kumpikin suojapaperi kiinni. Hätätilassa maalarinteipin voi korvata laastari tai siirtokalvosta leikatut suikaleet. Tarkista, että on kuvio/teksti on oikeinpäin. Pyydä kaveriakin tarkistamaan suoruus vähintään silmämääräisesti.
2 . Mikäli kyseessä on yli 20 cm pitkä tekstitarra kannattaa tarra leikata kampaviinerin tavoin kirjaimien väleistä. Tarra on kiinnitetty yläreunastaan ja siirtoteipin yläreunan avulla oikeaan paikkaan.
3 Ruiskuta alustaan veden ja astianpesuaineen seosta. (Laimeampaa kuin normaali astianpesuseos) se estää tarraa heti kiinnittymästa tiukasti ja ilmakuplat saadaan helpommin poistettua. Aivan pienissä tarroissa vesi ei ole aivan välttämätön, mutta varmistaa lopputuloksen, sillä tarra tartuu lopullisesti tottumattomalta kuivaan pintaan rypyille. Vesi kyllä haihtuu tarran alta ja tarra jämähtää myöhemmin kiinnityspaikkaansa.
4 Raota tarran ja taustapaperin väliä ja paina siirtotarraan kiinnijäänyt tarra kiinni alustaansa siirtotarran päältä lastalla (hätätilassa luottokortilla, pysäköintikiekon suoralla reunalla vetämällä). Jatka alustarran irroitusta. Tarkkaile, että teippi jää kiinni maalarinteippimäiseen siirtotarraan. Mankeloin tarra suoraksi ja yritä saada vesi ja ilmakuplat tarran alta pois. (Siirtotarra on vielä kiinni ja alustarra poistettu. Mikäli esim. ä:n pilkkuja jäi alustatarraan ne voi lopuksi kiinnittää oikeille paikoilleen).
5 Seuraava kirjainpari. Älä hätiköi. Varovasti taustapaperia irti ja samalla päältä vedetään tarraa alustaansa. Katso, että taustapaperista irtoavat kaikki pienetkin osat siirtotarraan. Äänpilkut ja pisteiteet vaikeimpia.
6 Vedä vielä kertalleen ilmoja pois ennenkuin irroitat siirtoteipin. Irroita siirtoteippiä varovasti ja tarkkaile ettei äänpilkut tai muut pienet osat ole jääneet kiinni siirtotarraan.
7 Viimeistele lopputulos. Varo kuitenkin naarmuttamasta tarraa. Puristele viimeiset ilmakuplat pois ja jos niitä kaikesta huolimatta on j äänyt voi niihin pistää neulalla reijän, jotta ilma/vesi lähtee taskusta pois.
8 Mikäli käytit vettä tarra kiinnittyy lopullisesti muutaman vuorokauden kuluessa.
9 Mittaile seuraavan tarran paikka yhtä huolellisesti. Älä hätiköi ja ahnehdi liian suurta aluetta kerralla. Siis siirtotarran alla olevaa pohjatarraa ei irroiteta kerralla, vaan pikkuhiljaa ja samalla siirtotarran päältä mankeloidaan tarraa alustaansa ylhäältä alaspäin.
10  

 Irroittaminen

Teipin irroittaminen yleensä onnistuu varovasti vetämällä ja lämmittämällä esim. hiustenkuivaajalla, joka pehmittää liimapinnan. Tarraa irroitettaessa pitää olla varovainen ja rauhallisesti lämmittää hiustenkuivaajalla. Maali- tai lakkapintaa saattaa jäädä tarran liimapintaan mikäli maali ei ole hyvin kiinni. Teipin liima irtoaa hankaamalla ja altustaan sopivalla liuottimella.

Menikö jokin ohjeista huolimatta pieleen?

Mittavirhe?

Kirjoitusvirhe?

Haluamme olla reilusti mukana. Lähetämme korjauskappaleet veloituksetta.

Kannattaa kuitenkin olla huolellinen ja arvioida tilannetta myös siltä kannalta, että näkyykö pieni virhe? Onko sillä merkitystä? Kannattaako se korjata?

Tekevälle sattuu. Sattumista viisastuu. Olemme reilusti mukana.